Akupunktur og zoneterapi

Akupunktur

TKM, (Traditionel Kinesisk Medicin),  er en flere tusind år gammel kinesisk livsvisdom om sundhed og sygdom. Akupunktur bygger på en denne tankegang om balance og ubalance. Taoismen er en del af denne livsvisdom, en holistisk filosofi, hvilket vil sige, at alt skal ses som en helhed, dette gælder også menneskekroppen. I den kinesiske filosofi opstår sygdom, når der ikke er balance imellem kræfterne Yin og Yang. Livsenergien, som kaldes ”qi” løber i et netværk af energibaner,som kaldes meridianer. Meridianbanerne har gennem et fint system forbindelse til kroppens organer og dens funktioner. Akupunkturbehandlingen består af at sætte tynde nåle i bestemte punkter på kroppens meridianbaner. Formålet med akupunkturen er at skabe balance imellem Yin og Yang,  samt påvirke cirkulationen af denne livsenergi og dermed stimulere kroppens evne til selvhelbredelse. Udover denne traditionelle kinesiske akupunkturform er der udviklet andre akupunkturformer.

Acunova

Acunova

Acunova, også kendt som Akupunktur 2000, er et akupunktursystem, der blev opdaget og udviklet af en dansk akupunktør i år 2000. Her findes der trykfølsomme reflekspunkter omkring alle vores led  og disse reflekspunkter har forbindelse til forskellig områder i hjernen.  Ved Acunova sættes der akupunkturnåle i reflekspunkterne og via hjernen bliver kroppens egne selvhelbredende kræfter stimuleret. Jeg har god erfaring med Acunova til blandt andet smerter, sportsskader og det er en vigtig del af øjenbehandling. Læs mere

øreakupunktur

Øreakupunktur, også kaldet Auriculoterapi, blev opdaget af en franskmand i 1951. Hele kroppen og dens organer er afspejlet i øret. Når der opstår sygdom eller ubalancer i vores krop vil det afspejle sig som ømme reflekspunkter i øret. Ved at sætte nåle i disse reflekspunkter i øret, vil der via nervesystemet og meridianbanerne gå besked til det ”syge”sted om at regenerer eller forbedre funktionen.

 

ECIWO, (The Embryo Containing the Information of the Whole Organisation), er en akupunkturform, der er baseret på, at enhver celle i kroppen indeholder informationer om hele kroppen. En kinesisk professor, udviklede ECIWO i 1973. Her er  kroppens organsystemer afspejlet langs vores rørknogler i arme, ben, tæer og fingre. Ved behandling med nåle i reflekspunkterne  vil der ske en påvirkning af det pågældende organområde til større balance.

Akupunkturformerne kan kombineres med zoneterapi, kranio-sakral terapi og healing.

billede til zoneterapi 

Zoneterapi

Zoneterapi er en gammel behandlingsform, som har været benyttet i tusinder af år i Egypten, Kina, Indien, Nepal og Afrika. Den kom dog først til Danmark i 60érne. Helhedsforståelsen om at ubalance et sted i kroppen, påvirker helheden, er grundlag for teorien om zoneterapi. Den kinetiske organforståelse, meridianbanerne og 5 elementloven er alt sammen  viden, der bruges af zoneteraputer til at finde årsagen til ubalancen.Under fødderne og på fødderne findes et fuldstændigt kort over menneskekroppen.Hver del af kroppen har en zone under fødderne som kaldes en reflekszone. Forbindelsen mellem kroppen og zonerne går via nervesystemet og meridianbanerne. Når kroppen er i ubalance kan det afspejles under fødderne som ømhed eller en ændret spændingstilstand.

Zoneterapibehandlingen er tryk/massage af fødderne, på de zoner der er relevante for den specifikke ubalance. Ved bestemte trykkombinationer stimuleres blodgennemstrømningen, spændinger nedsættes og der sker en afgiftning af kroppen. Kroppens egen selvhelbredende processer sættes i svingninger, og muligheden for genoprettelse af balancen opstår og eller en forbedring af tilstanden.

Zoneterapi kan kombineres med akupunktur, kranio-sakral terapi og healing.