ritamarie.dk

Hypnose/Hypnoterapi

til børn og unge

-være sig selv-mere selvværd-slippe bekymringer

Hvad er hypnose?
Kender du udtrykket, “at falde i staver”?
Måske har du oplevet, at når du løber en tur, spiller på din computer , læser en bog, så kan tiden forsvinde, ligesom resten af verden træder i baggrunden. Det kan kaldes “at falde i staver” eller gå i trance. Hypnose er en form for trance.

Skal jeg ligge ned?
Under hypnosen kan du ligge eller sidde du op. Du må have dine øjne åbne eller lukkede.

Sover jeg under hypnose?
Nej, du er vågen, og du vil kunne høre alt, hvad der foregår. Du har hele tiden “joysticket” i din hånd, og du vil dermed kunne sige stop og gå ud af hypnosen.

Hvordan bliver jeg afslappet?
Det første, jeg gør, når du er placeret godt på en briks eller i en stol, er at få din krop og dine tanker til at slappe godt af. Denne afslappelse du kender, lige inden du falder i søvn. Ved at du lytter til min stemme, så begynder din hjerne at koncentrere sig, og lukke af for andre lyde. Det er første trin til at komme i trance.
Du kan ikke gøre noget forkert, du lytter og jeg hjælper dig ved at snakke til din hjerne.

Hvad er det næste der sker?
Når du er godt afslappet, så tager vi sammen på en fantasirejse. Det er ligesom at se en indre film bag øjenlågene. Eller måske du kender det, når en voksen har læst en historie for dig, så kan du næsten se fortællingen.
Fantasirejsen får dine tanker, dine muskler og din hjerne til at slappe yderligere af.

Hvad sker der i min hjerne?
Når hjernen er afslappet, så lytter den så godt, at vi sammen kan ændre tanker og forestillinger, som du ikke længere har brug for.
Du kender det måske fra din computer. Her kan du slette gamle spil du ikke længere bruger og uploade nye spil.
Under hypnose kan vi ændre tanker eller forestillinger, eks. “jeg er bange for mørke” og i stedet laver en ny sætning i din hjerne, “jeg er føler mig sikker i mørke”.

Hvordan har jeg det efter hypnosen?
De fleste er meget afslappet, rolig, måske lidt træt.

Hvad hvis jeg ikke kan koncentrere mig?
Så kan du alligevel få hypnose. Hjernen kan nemlig godt gå i trance, selv om du sidder og tegner, eller du går lidt rundt.

Skal jeg forberede mig?
Inden du og jeg mødes, skal du selv eller sammen med dine forældre udfylde et spørgeskema. Spørgeskemaet handler om dig. Hvad du godt kan lide, hvad der får dig til at slappe af og hvad du gerne vil ha hjælp til.

Må jeg have min forældre med ind til hypnosen?
Nej, dine forældre må ikke være i det rum, hvor hypnosen foregår. Vi aftaler inden hypnosen, hvor dine forældre sidder, og bagefter følger jeg dig ud til dem.

Varighed 30-60 min
Pris : 800-1000 kr