ritamarie.dk

Hypnose/Hypnoterapi

til børn og unge

 –  større trivsel hos dit barn –  større glæde hos dig

Hvad er hypnose?
Hypnose er en form for trance, en tilstand af koncentreret opmærksomhed og dyb afslappelse. Hypnose er en af vejene ind til vores ubevidste sind, mens det bevidste sind slapper af.

Når du læser en bog, løber en tur, danser,  og du oplever at verden rundt om dig ligesom forsvinder, så har du været i en tilstand af “at falde i staver”. Måske du kender tilstanden fra meditation, eller når du kører på job og pludselig opdager, at du har kørt vejen uden at opdage det.

Denne tilstand kaldes osse at gå i trance.

Hvad er Hypnoterapi?
Det er en behandling, hvor man anvender hypnose. Ved hypnoterapi udnyttes den hypnotiske tilstand, hvor der er større adgang til at påvirke vores hjerne. Vores almindelige kritiske sans og tanker sættes lidt i baggrunden.

I den hypnotiske tilstand kan vi afkode og indlære, så vi eksempel kan få nye strategier, nye positive tanker om os selv eller lindring af en fysisk smerte.

Hypnoterapi bruges i mentaltræning til at forbedre præstationer i sportens verden.

Hvordan foregår det? 
Ved hypnoterapi er du afslappet, i den behagelige trancetilstand, ligesom man er, når man vågner om morgenen, halvt i drømmeland. Du kan hele tiden rejse dig og afbryde hypnosen.

Falder jeg i søvn? 
Nej, du sover ikke og er ikke “helt væk”, som du måske har set ved shows.

Du er hele tiden i stand til at tale med hypnoterapeuten og sætte grænser for, hvad du vil sige eller gøre.

Er det samtale som ved en terapeut?
Nej, du skal ikke forholde dig til terapeuten eller omgivelserne. Du kan gå på opdagelse i dine indre billeder, forestillinger og oplevelser. Du vil i samarbejde med terapeuten finde dine egne ressourcer frem, få ændret forståelse af dit problem, finde nye muligheder og nå dit mål.

Hypnoterapi er en meget blid og respektfuld behandling, og den er ikke retraumatiserende.

 Hypnoterapi er en meget effektiv terapiform, og hos børn/unge vil det ofte være nok med 2-4 behandlinger.

Hvordan skal jeg forberede mig som forældre? 
Når I har fået en tid, vil I få tilsendt et spørgeskema. Dette skal udfyldes og sendes til mig 24 timer inden jeres aftale.

Spørgeskemaet giver mig en god fornemmelse af jeres barn. Jeg kan desuden bruge informationerne under hypnose. Eks. til at opbygning af ressourcer, hvis dit barn er glad for fodbold, kan jeg bede barnet genkalde den fornemmelse i kroppen af at spille fodbold. Denne kropslige følelse kan så overføres til, eks. når han skal fremlægge i dansk.

Hvad med motivationen til hypnose?Alle forældre ønsker at deres børn er tillidsfulde og trives, men dit barn skal selv sige ja til hypnose. Dit barn skal have et ønske om at få det bedre, komme mere i balance.

Må forældre komme med ind til hypnosen? 
Nej, der må ikke komme forældre eller andre personer med ind til hypnoterapien. Det kan forstyrre koncentrationen hos barnet/det unge menneske.

Vi aftaler inden behandlingen, hvor du/I venter, og jeg følger dit barn ud til dig igen.

Skal forældre bagefter spørge indtil hypnosen? 
Barnet vil ofte være glad og veltilpas efter hypnosen. Effekten af hypnoterapien vil virke de næste timer efter behandlingen. Barnet vil måske fortælle noget, men undlad at spørge indtil hypnosen.

Pris : 800-1000 kr pr. behandling

TILBUD indtil 1/1-2023 3 behandlinger for 1600kr.