ritamarie.dk

Traume og det stressede nervesystem

At lære selv-regulering

Traumet ligger i nervesystemet – ikke i begivenheden.

Måske er der en episode, et traume, der bliver ved med at vende tilbage, og som du emotionel påvirkes af. Måske oplever du at din krop er på overarbejde og du nemt mister overblikket, at fysiske symptomer tager over, uden at du at finde årsagen. Så kan en behandling med fokus på traume og nervesystemet måske være noget for dig. (læs mere om traume og nervesystemet)

Selv-regulering handler om at have en imødekommende holdning til kroppen, at tage det indre-lederskab og undersøge det indre landskab med medfølelse og nysgerrighed.
Når du kan stole på at sanserne giver dig de rette informationer, vil du føle dig som “herre” over din krop, dine tanker, følelser og dig selv.

Forklaring til billede : Pinden til “Brainspotting” fandt jeg i Australien

Når du har været udsat for en traumatisk begivenhed, vil fortiden leve i dig og bombardere dig med indre advarselstegn. Dette forsøger vi ofte at kontrollere, ved at blive ekspert i at ignorere vores mavefornemmelse, vi bliver “døve” over for vores indre tilstand.
Vi begynder at regulere os selv med en ydre-regulering ex. med: medicin, mad, stoffer, alkohol, konstante bekræftelser, andres velsignelse, eller tvangsmæssigt eftergivenhed over for andres ønsker.

Det tager tid at arbejde med et traume, det er ikke et FIX, kommunikation med din krybdyrhjerne er via sanserne og kropsfornemmelse, og denne del af vores nervesystem har først og fremmest brug for at være LANGSOM og TRYG.
Ved pendulere mellem reaktioner/aktivering og ressourcer i kroppen, vil der genetableres en balance i nervesystemet og stressreaktioner kan sætte i bevægelse og opløses.

Traume behandlingen starter med at opbygge en tillidsfuld relation i et trygt rum. Udgangspunktet for behandlingen er det, der fylder for dig, såsom fysiske symptomer, bekymrende tanker eller emotioner, det der tager din opmærksomhed lige nu. Jeg vil vejlede i åndedrætsøvelser og mindfull kropsarbejde, og metoder jeg kan anvende er SE metoden, Brainspotting og “Reparation af grænsebrud”.
Zoneterapi, healing og Kranio-sakral kan også være en del af behandlingen. Du vil få indsigt i dit nervesystem, blive bedre til at sanse dit indre landskab, behandlingen vil få velværehormonet Oxytocin, på banen så din krop kan finde balance og glæde igen.

Det hele vil foregå i dit tempo og det dit nervesystem er klar til.

Efter behandlingen vil jeg anbefale tid til at absorbere, notere reaktioner, indsigter og måske har du brug for en gåtur eller en lur.

Forklaring til billede:
Traumearbejde foregår via kommunikation med din Krybdyrshjerne

Varighed 60 min
Pris : 1000 kr